【小六英文練習】最齊題庫,涵蓋每一個topics!【深度好題目】

Picture of Spencer Lam
Spencer Lam
英文補習名師,港大一級榮譽,多年英文補習經驗,歷年來曾教授超過1000名學生,學生遍及各大名校,由初中至成人英語皆可因材施教,獲《TVB 星期日檔案》、《Now TV》、《ViuTV》、《晴報》、《明珠台》、《UMagazine》等專訪
目錄

小六英文練習

小六英文練習

如果你因為找不到練習而煩惱,如果你想透過不同的語法知識與練習題目去令英文能力有所提升。

那麼,你就一定要做做看這篇文章的題目。

小六英文會講及的文法內容已經全部包含,隨便你做!

Conditional sentences 練習

Questions

Fill in the blanks with appropriate words to complete the conditional sentences:

Type 0 Conditional:

  1. If it rains, the roads __________ (get) slippery. Answer: gets

  2. If you heat ice, it __________ (melt). Answer: melts

  3. If the sun rises in the east, it __________ (set) in the west. Answer: does not set

  4. If you study hard, you __________ (pass) the exam. Answer: pass

  5. If you don’t water the plants, they __________ (die). Answer: die

Type 1 Conditional:

  1. If I have time, I __________ (visit) you. Answer: will visit

  2. If he studies for the test, he __________ (pass) it. Answer: will pass

  3. If she eats too much, she __________ (feel) sick. Answer: will feel

  4. If it snows, we __________ (build) a snowman. Answer: will build

  5. If they arrive on time, we __________ (start) the meeting. Answer: will start

Type 2 Conditional:

  1. If I had a car, I __________ (drive) to work. Answer: would drive

  2. If it were sunny, we __________ (go) to the park. Answer: would go

  3. If he knew the answer, he __________ (tell) us. Answer: would tell

  4. If she had more money, she __________ (buy) a new car. Answer: would buy

  5. If they had time, they __________ (help) us. Answer: would help

Type 3 Conditional:

  1. If I had studied, I __________ (pass) the exam. Answer: would have passed

  2. If it had rained, the roads __________ (be) slippery. Answer: would have been

  3. If he had listened, he __________ (understand) the instructions. Answer: would have understood

  4. If she had taken the medicine, she __________ (feel) better. Answer: would have felt

  5. If they had followed the map, they __________ (not get) lost. Answer: wouldn’t have gotten.

Infinitives 練習

Questions

  1. I want to _____ a doctor when I grow up.

Answer: become

  1. I love to _____ music in my free time.

Answer: listen to

  1. He promised to _____ his best for the game.

Answer: do

  1. She wants to _____ to Paris next year.

Answer: go

  1. They decided to _____ a picnic in the park.

Answer: have

  1. I need to _____ my homework before dinner.

Answer: finish

  1. The children like to _____ in the pool.

Answer: swim

  1. I hate to _____ up early on weekends.

Answer: wake

  1. We plan to _____ a trip to the mountains.

Answer: take

  1. He is afraid to _____ heights.

Answer: climb

Very few / very little / enough 練習

Questions

  1. There is __________ sugar left in the jar, we need to buy more. Answer: very little

  2. She is __________ happy with her current job, she wants to find a new one. Answer: very little

  3. We need __________ water to cook the pasta, let’s fill the pot. Answer: enough

  4. He has __________ time to play video games, he spends most of his day studying. Answer: very little

  5. There are __________ seats available in the movie theater, we have to look for another place to go. Answer: very few

  6. We have __________ money to buy a new car, we will have to save more. Answer: very little

  7. There is __________ bread in the kitchen, we have to go to the store to buy some. Answer: very little

  8. He is __________ confident in his abilities to play the piano, he needs more practice. Answer: very little

  9. We have __________ food for the party, we need to buy more. Answer: very little

  10. There are __________ people left in the park, it’s getting late. Answer: very few

Too / very / very much 練習

Questions

  1. __________ hot weather can be uncomfortable to handle. Answer: Too

  2. I’m __________ happy to hear about your new job. Answer: Very

  3. He ate __________ pizza and now he feels sick. Answer: Too much

  4. The movie was __________ boring, I fell asleep halfway through. Answer: Very

  5. She has __________ experience to handle this situation. Answer: Enough

  6. The party was __________ loud, we had to leave early. Answer: Too

  7. He is __________ tired to study. Answer: Too

  8. I am __________ excited to see you soon. Answer: Very

  9. She spends __________ time working and doesn’t have time for anything else. Answer: Too much

  10. He is __________ kind to help others. Answer: Very

  11. The music was __________ good, we danced all night. Answer: Very

  12. The cake was __________ sweet, I couldn’t eat more than a piece. Answer: Too

  13. He __________ likes ice cream, he eats it every day. Answer: Very much

  14. The book was __________ interesting, I couldn’t put it down. Answer: Very

Either or / Neither nor 練習

Questions

Fill in the blanks with ‘either … or / neither … nor’.


1. You can hand in the form_____ in person _____ by fax but you
cannot hand it in by email.

Answer: either … or


2. Miss Ho is healthy. She _____ goes swimming _____ plays
badminton after work.

Answer: either … or


3. No one is coming to their party, _____ his friends _____ her
friends.

Answer: neither … nor


4. _____James _____ Irene knows how to train dogs. They are both
experienced dog trainers.

Answer: Either … or


5. My parents are busy. _____Mum _____ Dad will come to the
School Open Day.

Answer: Neither … nor

Phrasal verbs 練習

Questions

  1. I need to __________ up the room before my mother gets home. Answer: clean

  2. I always __________ out my closet every spring. Answer: clean

  3. Can you __________ me a favor and pick up some groceries on your way home? Answer: do

  4. The kids always __________ up early on Saturday mornings. Answer: get

  5. I need to __________ this shirt, it’s full of wrinkles. Answer: iron

  6. Can you __________ me what the homework is for tonight? Answer: tell

  7. I’m trying to __________ my eating habits, so I’m cutting back on junk food. Answer: change

  8. My brother is always __________ out his hair in the morning. Answer: combing

  9. I need to __________ this recipe before I can start cooking. Answer: follow

  10. Can you __________ me a hand with moving the couch? Answer: give

  11. I’m trying to __________ my weight, so I’m going to the gym every day. Answer: lose

  12. I always __________ out my schedule at the beginning of the week. Answer: plan

  13. I need to __________ up this report before my boss gets back. Answer: finish

  14. Can you __________ me a ride to the airport tomorrow? Answer: give

  15. I’m trying to __________ my language skills, so I’m taking classes twice a week. Answer: improve

Adjectives (-ed/-ing) 練習

Questions

    1. I was very __________ (bore) by the movie.
    2. The __________ (excite) news made me jump with joy.
    3. The __________ (tire) journey took us 6 hours to complete.
    4. She was a __________ (please) person to talk to.
    5. The view from the hill was __________ (breathe).
    6. The __________ (interest) book was a mystery novel.
    7. She felt __________ (embarrass) when she saw him.
    8. The __________ (amaze) magic show left the audience in awe.
    9. The __________ (confuse) instructions made it difficult to assemble the furniture.
    10. The __________ (annoy) traffic made the drive seem endless.
    11. The __________ (entertain) party had many games and activities.
    12. The __________ (disappoint) ending of the book ruined it for her.
    13. The __________ (surprise) birthday party was a great success.
    14. She was __________ (impress) by the paintings at the museum.
    15. The __________ (relax) beach was the perfect place to spend the day.

Answers:

    1. bored
    2. exciting
    3. tiring
    4. pleasant
    5. breathtaking
    6. interesting
    7. embarrassed
    8. amazing
    9. confusing
    10. annoying
    11. entertaining
    12. disappointing
    13. surprising
    14. impressed
    15. relaxing

Passive voice 練習

Questions

  1. This cake (bake) by my mother every year. Ans: is baked

  2. The roads (repair) by the city council next month. Ans: will be repaired

  3. The flowers (water) by the gardener every day. Ans: are watered

  4. The window (clean) once a week. Ans: is cleaned

  5. The books (return) to the library tomorrow. Ans: will be returned

  6. The car (wash) by the car wash next door. Ans: is washed

  7. The letter (write) by my best friend. Ans: was written

  8. The room (decorate) by the interior designer. Ans: is decorated

  9. The children (teach) by the new teacher. Ans: are taught

  10. The food (prepare) by the chef in the kitchen. Ans: is prepared

  11. The match (play) by the local soccer team today. Ans: is played

  12. The broken vase (fix) by the craftsman. Ans: was fixed

  13. The test (grade) by the teacher next week. Ans: will be graded

  14. The clothes (wash) by the laundry every Saturday. Ans: are washed

  15. The film (watch) by the whole family tonight. Ans: will be watched

如果大家有什麼英文問題,如Spencer Lam, 好唔好咁樣學英文呀? 或者IELTS考試,成人英文/商業英文的知識及英文資源,歡迎你可以隨時再跟我多交流一下,可以Follow 「Spencer Lam English Team」 Facebook pageIG得到更多英文資訊,亦都可以上 https://spencerlam.hk/ 了解更多!

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
最新文章
【Pronouns 】英語代名詞:了解代名詞的基本用法和種類

在英語中,代名詞是一種用來代替名詞的詞語。它們在句子中扮演著重要的角色,可以使句子更加流暢和清晰。代名詞可以代替人、事物、地方等各種名詞,並根據其在句子中的功能和指代的對象分為不同的類型。在本文中,我們將探討代名詞的基本用法和不同類型的代名詞。 常用代名詞 人稱代名詞:I, you,

閱讀全文 »
文章分類