【小三英文練習】最齊題庫,涵蓋每一個topics!【深度好題目】

Spencer Lam
Spencer Lam
英文補習名師,港大一級榮譽,多年英文補習經驗,歷年來曾教授超過1000名學生,學生遍及各大名校,由初中至成人英語皆可因材施教,獲《TVB 星期日檔案》、《Now TV》、《ViuTV》、《晴報》、《明珠台》、《UMagazine》等專訪
目錄

小三英文練習

小三英文練習

如果你因為找不到練習而煩惱,如果你想透過不同的語法知識與練習題目去令英文能力有所提升。

那麼,你就一定要做做看這篇文章的題目。

小三英文會講及的文法內容已經全部包含,隨便你做!

Preposition of time 練習

Questions

    1. Fill in the blank with the correct preposition of time: I always wake up ____ 7am. Answer: at

    2. Choose the correct preposition of time: I’m going to the gym before/after dinner. Answer: before

    3. Fill in the blank with the correct preposition of time: I’m going to the store ____ lunch. Answer: after

    4. Choose the correct preposition of time: She arrived in/on time for the meeting. Answer: on

    5. Fill in the blank with the correct preposition of time: The movie starts ____ 8pm. Answer: at

    6. Choose the correct preposition of time: The party is during/in the day. Answer: during

    7. Fill in the blank with the correct preposition of time: I’m meeting my friend ____ the weekend. Answer: at

    8. Choose the correct preposition of time: I’ll see you in/on Monday. Answer: on

    9. Fill in the blank with the correct preposition of time: The concert is ____ summer. Answer: in

    10. Choose the correct preposition of time: I’ll call you before/until I leave. Answer: before

Modal verbs 練習

Questions

    1. Fill in the blank with the correct modal verb: You ____ bring your umbrella, it looks like it’s going to rain. (should/might) Answer: should

    2. Choose the correct modal verb to complete the sentence: I ____ go to the doctor, I don’t feel well. (must/should) Answer: should

    3. Fill in the blank with the correct modal verb: You ____ park your car in the designated area. (must/might) Answer: must

    4. Choose the correct modal verb to complete the sentence: I ____ take this medicine, the doctor prescribed it. (must/should) Answer: must

    5. Fill in the blank with the correct modal verb: You ____ ask for permission before using the equipment. (should/might) Answer: should

    6. Choose the correct modal verb to complete the sentence: We ____ go on a picnic this weekend, it’s supposed to be sunny. (can/might) Answer: can

    7. Fill in the blank with the correct modal verb: I ____ help you with the dishes if you need it. (could/might) Answer: could

    8. Choose the correct modal verb to complete the sentence: She ____ be at the office by 9am. (should/might) Answer: should

    9. Fill in the blank with the correct modal verb: You ____ not use your phone during class. (must/should) Answer: must

    10. Choose the correct modal verb to complete the sentence: I ____ go to the store later, do you need anything? (can/might) Answer: might

like +v ing. 練習

Questions

    1. Fill in the blank: I like __________ tennis. Answer: playing

    2. Choose the correct word to complete the sentence: She likes __________ in the ocean. Answer: swimming

    3. Fill in the blank: He likes __________ to the gym. Answer: going

    4. Choose the correct word to complete the sentence: They like __________ movies. Answer: watching

    5. Fill in the blank: She likes __________ music. Answer: listening

    6. Choose the correct word to complete the sentence: I like __________ books. Answer: reading

    7. Fill in the blank: They like __________ in the park. Answer: walking

    8. Choose the correct word to complete the sentence: He likes __________ coffee in the morning. Answer: drinking

    9. Fill in the blank: She likes __________ with friends. Answer: spending time

    10. Choose the correct word to complete the sentence: I like __________ in the sun. Answer: lounging

 

Determiners: some a lot of any. 練習

Questions

    1. Choose the correct determiner to complete the sentence: Can I have ____ sugar in my coffee? (some/a lot of/any) Answer: some

    2. Fill in the blank with the correct determiner: There are ____ apples in the basket. (some/a lot of/any) Answer: some

    3. Choose the correct determiner to complete the sentence: Do you have ____ plans for the weekend? (some/a lot of/any) Answer: any

    4. Fill in the blank with the correct determiner: There’s ____ milk left in the fridge. (some/a lot of/any) Answer: some

    5. Choose the correct determiner to complete the sentence: Can I have ____ bread for breakfast? (some/a lot of/any) Answer: some

    6. Fill in the blank with the correct determiner: I have ____ money in my wallet. (some/a lot of/any) Answer: some

    7. Choose the correct determiner to complete the sentence: Are there ____ bananas in the kitchen? (some/a lot of/any) Answer: any

    8. Fill in the blank with the correct determiner: I’ll take ____ water, please. (some/a lot of/any) Answer: some

    9. Choose the correct determiner to complete the sentence: There’s ____ left in the pot. (some/a lot of/any) Answer: some

    10. Fill in the blank with the correct determiner: I have ____ ideas for the project. (some/a lot of/any) Answer: some

Object pronouns 練習

Questions

Rewrite the sentence using an object pronoun.

    1. The doctor told the patient to call if there were any problems.
    2. The mother asked the children to clean their rooms for .
    3. The manager asked the employees to submit their reports by the end of the day.
    4. The teacher gave the students a homework assignment to complete for.
    5. The coach reminded the team that they were playing for.
    6. The principal told the school that they were hosting a fundraiser for.
    7. The judge instructed the jury to consider the evidence and reach a verdict for.
    8. The director told the cast that they were performing the play for.
    9. The boss asked the employees to complete the project for.
    10. The priest reminded the congregation that they were serving .

Answer

      1. The doctor told the patient to call him if there were any problems.
      2. The mother asked the children to clean their rooms for her.
      3. The manager asked the employees to submit their reports to him by the end of the day.
      4. The teacher gave the students a homework assignment to complete for him.
      5. The coach reminded the team that they were playing for them.
      6. The principal told the school that they were hosting a fundraiser for them.
      7. The judge instructed the jury to consider the evidence and reach a verdict for him.
      8. The director told the cast that they were performing the play for him.
      9. The boss asked the employees to complete the project for him.
      10. The priest reminded the congregation that they were serving him.

Sequence words 練習

Questions

    1. Put the following words in order to form a sentence: wake up – first – I – up – get – my – bed – out – of. Answer: First, I get out of bed and then I wake up.

    2. Arrange the following words to form a sentence: brush – my – I – teeth – and – wash – face – my. Answer: First, I brush my teeth and then I wash my face.

    3. Order the following words to make a sentence: eat – I – breakfast – my – first. Answer: First, I eat my breakfast.

    4. Put the following words in order to form a sentence: class – I – attend – first – my – then – work – I – go. Answer: First, I attend my class and then I go to work.

    5. Arrange the following words to form a sentence: home – I – from – work – after – always – go. Answer: After work, I always go home.

    6. Order the following words to make a sentence: shower – I – before – bed – take. Answer: Before bed, I take a shower.

    7. Put the following words in order to form a sentence: eat – I – dinner – my – finally – then – watch – TV. Answer: Finally, I eat my dinner and then I watch TV.

    8. Arrange the following words to form a sentence: bed – I – finally – go – to. Answer: Finally, I go to bed.

    9. Order the following words to make a sentence: study – I – first – for – exam – my. Answer: First, I study for my exam.

    10. Put the following words in order to form a sentence: gym – I – go – then – to – home – finally – to. Answer: First, I go to the gym and then finally, I go home.

Preposition: into with 練習

Questions

    1. Fill in the blank with the correct preposition: I’m going ____ the pool. Answer: into

    2. Choose the correct preposition to complete the sentence: The cat jumped ____ the box. Answer: into

    3. Fill in the blank with the correct preposition: She mixed the ingredients ____ a bowl. Answer: into

    4. Choose the correct preposition to complete the sentence: He climbed ____ the tree. Answer: into

    5. Fill in the blank with the correct preposition: The car drove ____ the garage. Answer: into

    6. Choose the correct preposition to complete the sentence: I’m going shopping ____ my friend. Answer: with

    7. Fill in the blank with the correct preposition: She painted the picture ____ watercolors. Answer: with

    8. Choose the correct preposition to complete the sentence: He’s playing soccer ____ his team. Answer: with

    9. Fill in the blank with the correct preposition: The bird flew ____ the sky. Answer: into

    10. Choose the correct preposition to complete the sentence: I’m going to the concert ____ my family. Answer: with

如果大家有什麼英文問題,如Spencer Lam, 好唔好咁樣學英文呀? 或者IELTS考試,成人英文/商業英文的知識及英文資源,歡迎你可以隨時再跟我多交流一下,可以Follow 「Spencer Lam English Team」 Facebook pageIG得到更多英文資訊,亦都可以上 https://spencerlam.hk/ 了解更多!

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
最新文章
文章分類