Conditional sentence type 2 【2022詳解】解決你一切疑難

Spencer Lam
Spencer Lam
英文補習名師,港大一級榮譽,多年英文補習經驗,歷年來曾教授超過1000名學生,學生遍及各大名校,由初中至成人英語皆可因材施教,獲《TVB》、《Now TV》、《經濟一週》、《晴報》、《親子王》、《經濟日報》等專訪
目錄

Type 2 conditional Sentence

論在寫作或說話部分,都要用到一定的文法結構 (grammatical structures),讓考官知道你有一定的英文水平。今期與大家談談條件句 (conditional sentences ‘IF’) 的用法,尤其是第二類 (type 2)在理解上和結構上要特別注意,否則便會用錯。

如果想知道其他conditional sentence的用法可以按這裏閲讀更多

conditional sentence type 2 用法

conditional sentence type 2 用法

我什麼時候應該使用第二個條件?

我們使用第二個條件來談論想像的或不太可能的情況的結果,也表示描述的情況會發生的可能性蠻低。

Conditional sentence 2 example:

If your dog said ‘miaow’, you’d be very surprised.

如果你的狗說“miaow”,你會非常驚訝。

這句話背後的含義就是狗不太可能會miaow miaow 叫。

(除非去哆啦a夢的顛倒世界)

還有很多例子:

If I was rich, I would travel all the time.

如果我有錢,我會一直旅行。

(暗示:我不太可能有錢)

She’d enjoy herself much more if she had a hobby.

如果她有愛好,她會更享受自己。

(暗示:她不太可能有嗜好)

If I were you, I’d try to save more money.

如果我是你,我會努力存更多的錢。

(暗示:我不太可能是你)

I’d behave better if I were Nathan.

如果我是Nathan,我會表現得更好。

(暗示:我不太可能是Nathan)

Conditional sentences Type 2 formula

我們形成這樣的第二條件句……

If/

When

simple past,

+

would

bare infinitive

If

they gave him a dog,

he would (’d)

be so happy!

If they gave him a god, he would be so happy

Conditional sentences type 2 exercises with answers

下面就是一些 Type 2 Conditional sentences 的題目,并且有答案!

大家快測試自己是否已經掌握!

Conditional sentences type 2 exercises

1. I wouldn’t fly first class _____ I were really rich. I’d only fly first class then.
A. if B. whenever C. unless D. when

2. I wouldn’t behave so rudely if I _____ Susan.
A. ’d be B. wouldn’t be C. were D. wasn’t

3. The park would be cleaner if people _____ so much rubbish behind.
A. would leave B. wouldn’t leave C. left D. didn’t leave

4. What a shame! If Mum didn’t want me to go home now, I _____ out longer.
A. didn’t stay B. stayed C. wouldn’t stay D. ’d stay

5. If everyone was the same, the world _____ a very interesting place.
A. was B. wasn’t C. wouldn’t be D. would be

6. If I ran this school, I _____ good students more awards. They deserve them!
A. ’d give B. wouldn’t give C. gave D. didn’t give

7. If the sea were warmer, we _____ swimming.
A. might go B. mightn’t go C. were D. weren’t

8. Bill would lose more weight if he _____ so much every day.
A. wasn’t eating B. was eating C. wouldn’t eat D. ’d eat

9. If you left now, you _____ the last bus. It won’t arrive for another ten minutes.
A. couldn’t catch B. could catch C. didn’t catch D. caught

10. _____ more games if Eddie was our captain?
A. We’d win B. Would we win C. We won D. Did we win

Conditional sentences type 2 exercises answer

  1. C
  2. C
  3. D
  4. D
  5. C
  6. A
  7. A
  8. A
  9. B
  10. B

如果大家有什麼英文問題,如Spencer Lam, 好唔好咁樣學英文呀? 或者IELTS考試,成人英文/商業英文的知識及英文資源,歡迎你可以隨時再跟我多交流一下,可以Follow 「Spencer Lam English Team」 Facebook pageIG得到更多英文資訊,亦都可以上 https://spencerlam.hk/ 了解更多!

Share:
Facebook
LinkedIn
Twitter
最新文章
文章分類